Община Стара Загора и бизнесът в града правят всичко възможно Берое да не се разпадне. Целта е да бъдат събрани 2 милиона лева, с които да бъде завършено без сътресения първенството. Индикациите са, че подобна сума ще бъде осигурена. Вече се появиха информации, че италиански бизнесмени също ще протегнат ръка на клуба.

Берое продаде Сако на австрийския ЛАСК (Линц)

Берое продаде Сако на австрийския ЛАСК (Линц)

Сделката възлиза на 300 000 евро

Пред "Тема Спорт" спортният директор Ивко Ганчев съобщи, че засега всичко върви по план и отборът ще стартира зимна подготовка на 10 януари.

"Изпълнителният директор на клуба Илко Русев е говорил с Петър Колев. Повче яснота около това дали ще продължи да бъде начело на тима ще има, когато сме сигурни как ще стоят нещата с финансирането. Има някакви разговори с инвеститори, но не мога да бъда категоричен. Знаем, че кмета Живко Тодоров направи няколко срещи преди Нова годината и гарантира някакви суми. Засега със сигурност остава старта на подготовката, което е на 10 януари. Ще имаме и лагер в Турция. Сумата по него вече е платена и няма как да си я върнем. Не е изключено да тръгнем в по-малък състав, но ще проведем лагер там", заяви пред "Тема Спорт" Ганчев.

Както е известно, от ТЕЦ "Марица Изток 2" обявиха, че спират издръжката на клуба и очакват оферти за акциите до 9 януари.

Берое ще получи и финансова инжекция от трансфера на защитника Умар Сако в австрийския ЛАСК Линц. По сделката заралии трябва да получат 300 хиляди евро. "На 90 процента трансферът е готов", потвърди Ганчев. Всичко по него вече е уточнено, като той ще бъде финализиран, ако играчът премине успешно медицински прегледи.

Мартин Камбуров за семейството, бизнеса с мебели и липсата на поздравления от Петър Жеков

Мартин Камбуров за семейството, бизнеса с мебели и липсата на поздравления от Петър Жеков

Нападателят вече мисли за живота след футбола