Берое си хареса вратаря на Ботев (Враца) - Красимир Костов. Юношата на Пирин е фаворит да акостира на стадиона под Аязмото след силните си изяви с екипа на врачани през този сезон.

Наскоро стана ясно, че вторият вратар на старозагорци - Георги Аргилашки, има подписан предварителен договор с Ботев (Пловдив). Преди дни Берое обяви подновяването на договора на титуляря Душан Перниш, за когото се твърдеше, че има интерес от страна на Левски.

Заралии са водили разговори и със стража на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков, ако Перниш не се беше съгласил да преподпише, пише "Тема спорт". Засега Костов все още не е дал положителен отговор. Причината е, че в Ботев (Враца) той е твърд титуляр, докато под Аязмото най-вероятно ще е резерва на Душан Перниш.

Лятната селекция на Берое пък ще включва не повече от 3-4 попълнения, като приоритет е и привличането на класен централен нападател. Такъв е набелязан в чужбина и наскоро спортният директор Валентин Грудев е бил на преговори с него.

Очаква се зелените да се разделят с двама от досегашния състав. Това са Мешка и Владимир Гаджев. Договорите им изтичат и няма да бъдат подновени. Отделно вторият получи тежка контузия преди време и едва ли ще е готов за новия сезон.

Берое поднови договорите на Бандаловски, Алкан и Вандерсон.

До края на кампанията пък старши треньорът Александър Томаш може да остане без халфове. Меледже получи девети жълт картон срещу ЦСКА и ще е наказан за последните два двубоя - с Черно море и Левски. Аут за тях е оперираният Карлос Охене, а Александър Цветков има 8 жълти картона и при още един ще е бъде наказан също за 2 срещи.

Душан Перниш и Иван Бандаловски остават в Берое

Трансферни цели на Левски и ЦСКА подновиха договорите си с Берое

През следващата седмица ще бъдат подписани и още договори