Контузии мъчат тима на Берое, малко преди реванша с ХИК (Хелзинки) в турнира Лига Европа.

Защитникът Илия Миланов и нападателят Радослав Кирилов тренират на облекчен режим заради проблеми.

Ситуацията с двама не е сериозна, като очакванията са те да бъдат готови за двубоя с финландците. Не се знае обаче дали са готови за пълни 90 минути в толкова възлов мач. Добрата новина за бронзовите медалисти от миналия сезон е, че защитникът Венцислав Василев, който бе сменен принудително в първия мач, вече тренира наравно със съотборниците си. Единственият, който е твърдо аут за двубоя, е Атанас Зехиров.

Междувременно стана ясен съдията, който ще ръководи срещата. Това е ирландецът Падри Сътън. 38-годишният рефер има ръководен един мач на български тим. На 18 юли 2013 г. той свири равенството 1:1 между Ботев (Пловдив) и Жрински от същата фаза на Лига Европа. Освен това той има връзка и с финландския футбол.

На 6 февруари 2013 г. ирландецът е главен съдия за пръв път в двубой между мъжки национални тимове. Става дума за успеха на Израел с 2:1 над Финландия в приятелски мач. Асистенти на Сътън ще са сънародниците му Робърт Кларк и Дермът Бротън, а за четвърти рефер е назначен Греъм Кели. Христофорос Зографос от Гърция ще бъде съдийски наблюдар, а словакът Габриел Вайс е определен за делегат.

Мачът е този четвъртък и стартира от 19:00 часа. В първия двубой двата тима записаха реми - 1:1.