Отборът на Берое стартира с чиста победа с 2:0 над Септември плейофите за оцеляване в efbet Лига. Заралии отбелязаха по едно попадение във всяко от полувремената.

През първата част Тонислав Йорданов откри от дузпа, а в 62-ата минута влезлият секунди преди това албанец Уерди Мара удвои. С играта си силно впечатление направи младият Васил Василев, който подаде за второто попадение.

Берое - Септември (Сф) 2:0, развоят минута по минута
на живо

Берое - Септември (Сф) 2:0, развоят минута по минута

Заслужен успех

Отборът на Септември започна по-активно мача, но трудно стигаше до положения пред вратата на Иван Караджов, или ако стигаше то не отправяше удар.

Берое получи тежък удар в 16-ата минута, когато защитникът Густаво Каскардо бе заменен принудително от Спас Георгиев.

Тонислав Йорданов откри резултата от дузпа в средата на първото полувреме, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на капитана на столичани Асен Георгиев.

Йорданов стреля силно в центъра на вратата, вратарят Димитър Шейтанов дори не помръдна. 

Резултатът се запази до почивката, а втори 45 минути започнаха с натиск на гостите, който отново остана безрезултатен.

Така се стигна до 62-рата минута, когато след бърза контраатака Васил Василев се откъсна отляво и върна хубав пас назад на връхлитащата резерва Уерди Мара, който с плътен удар по земя направи 2:0.

Това бе първи гол за албанеца с екипа на старозагорци, като той дълго време чакаше своята картотека.

Малко по-късно, в 77-ата минута Мара опита нов хубав удар, но този път той премина покрай вратата.

В самия край вратарят на домакините Иван Караджов се опита да излъже Атанас Кабов от Септември и за малко да позволи да му бъде отнета топката и това да доведе до почетен гол за столичани.