Берое ще бъде воден от чужд треньор през новия сезон, пише "Тема Спорт". Сегашният наставник Николай Киров ще напусне поста след настоящата кампания, а заралии са се насочили към иностранец. Белия пое отбора на пожар по средата на есенния дял след напускането на Петър Хубчев. Заради разклатеното състояние на клуба обаче представянето на тима също бе колебливо. И под ръководството на Белия заралии играят в последната група на Първа лига. Обсъждани са няколко имена и до десетина дни ще бъде избран наставник.

Очаква се през тази седмица да има и яснота за бъдещите инвеститори в клуба. Както "Тема Спорт" вече писа, в момента се водят разговори с чуждестранна компания, която да вземе мажоритарния пакет в акции, които в момента са в ръцете на фенско сдружение. Очакванията са, че инвеститорът ще дойде с нов старши треньор. Заговори се, че има вариант под аязмото да се завърне и Петър Хубчев, но това няма да се случи. Бившият национален селекционер е вариант и за Арда, за където е спряган и Николай Киров.

За предстоящото домакинство на Пирин Благоевград Николай Киров почти сигурно няма да може да разчита на нападателя Вини Трибуле. Французинът е измъчван от контузия и е малко вероятно да се възстанови за мача с орлетата. Двубоят е в сряда от 19:00 часа. С проблеми през миналата седмица бе и друг таран - Калоян Кръстев, но българинът попадна в групата при равенството със Спартак Варна и се появи в игра в 63-ата минута, когато замени Тонислав Йорданов. Заралии нямат други проблеми с контузени играчи, но за предстоящия мач с Пирин наказан ще бъде Спас Георгиев, който получи петия си жълт картон от началото на сезона срещу соколите.