Берое разкритикува решението на БФС да промени датата на баража им за оставане в елита. Ръководството на българския футбол направи промяна мачът между Берое и Спортист (Своге) да се състои утре - петък, 9 юни, вместо първоначално предвидения ден - събота, 10 юни.

Ето съобщението на заралии:

"Решението на СТК към БФС не бе съгласувано с нито един клуб и за всички е ясно, че тази смяна е в ущърб най-вече за футбола, а най-потърпевш от това е най-вече нашият клуб.

На първо място, петъчният ден е работен и това би попречило на много от нашите фенове да посетят стадиона във Велико Търново, където трябва да бъде изигран този бараж. След вчерашната промяна, клубът трябваше да прави цялостна преорганизация за въпросния двубой, при това в изключително кратки срокове. Няма да споменаваме деня повече, който има нашият съперник, защото сме професионалисти и ще направим всичко възможно за доброто кондиционно състояние на нашия отбор. Въпреки проблемите, които имаме.

След всичко това, ПФК "Берое" настоява срещата със "Спортист" (Своге) да бъде върната по програма, при положение, че в утрешния ден БФС вземе решение да промени датата и на другия бараж. Освен това, ние не разбираме какъв е проблемът тези две срещи да бъдат в един и същи ден и да завършат в изискуемото от УЕФА време, предвид финалът на Шампионската лига