Анонсираните от треньора Николай Киров промени в Берое през зимата ще бъдат финансирани с очакваните приходи от трансфера на звездата на тима Абубакар Тунгара. Малиецът може би ще изиграе последния си мач под Аязмото днес, пише "Мач Телеграф".

Той се завръща след наказание и след критиките, които Белия отправи към атакуващите си футболисти след загубата във Враца, най-вероятно ще го видим на върха на атаката вместо Луизиньо.Публична тайна е, че Тунгара вече е договорен с ЦСКА 1948 и само много по-добра оферта от чужбина може да провали трансфера му при "червените", пише изданието.

Интересното е, че и самият Киров е гарантирал пред бившите си работодатели, че Тунгара има качествата да вдигне сериозно класата на всеки български клуб.

Нищо чудно именно днешният двубой да е последният за Тунгара под Аязмото. В последния кръг от първенството за годината Берое гостува на Локомотив (София). След това предстои визита и в Перник на Миньор за Купата на България.

При евентуален успех последният двубой за 2022-а година, който Берое ще трябва да изиграе, вероятно ще е именно срещу ФК ЦСКА 1948 в Стара Загора, но участието на Тунгара в него още от сега е под въпрос в контекста на преговорите за трансфер.

Иначе набелязаният от екипа на Димитър Димитров - Херо и привлече от Петър Колев миналото лято футболисти продължава да има с два гола повече, отколкото всички останали негови съотборници заедно. Тунгара е вкара 7 от 12-те попадания на "зелените" в настоящия шампионат. 75 процента от тях са вкарани в Стара Загора, а точно в половината от мачовете си Берое не е успявал да порази вратата на съперника.

Берое - Арда: 2:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Берое - Арда: 2:0 (Развой на срещата по минути)

Вижте подробности