Берое може и да върже част от бюджета до затварянето на трансферния прозорец. У нас той затваря на 6 септември. Дотогава е много вероятно клубът да продаде звездата си Абубакар Тунгара, пише "Тема Спорт". За правата на малиеца има сериозен интерес от турски и арабски клубове. Цената, която старозагорци искат за 27-годишния офанзивен халф, е 500 хил. евро.

Тунгара бе един от малцината играчи, останали в Берое и за тази кампания, въпреки финансовите трусове от началото на годината. От старта на сезона той се намира в отлична форма.

В 8 шампионатни мача Тунгара отбеляза 6 гола и е в челото на листата на реализаторите. С последните си две попадения донесе успеха с 2:0 над Локомотив (Пловдив). На срещата под Аязмото са присъствали съгледвачи на чуждестранни клубове. Пазарът в Турция е отворен до 8 септември, а този в Саудитска Арабия до 17-и.

Тунгара кара втория си сезон при старозагорци. Първият не бе толкова успешен - поне не и откъм статистически показатели. През 2021/22 той бе на терена в 27 шампионатни двубоя, в които реализира 4 попадения. Настоящата кампания е най-резултатната в кариерата на Абубакар, който преди да пристигне в Берое, носеше екипа на мароканския ФАР Рабат.

Бултрасите тъжат за свой любимец, пратен в Берое

Бултрасите тъжат за свой любимец, пратен в Берое

Написаха прочувствени съобщения