Спортният директор на Берое - Ивко Ганчев разкри, че клубът води преговори с двама централни нападатели от България. Това означава, че Мартин Камбуров вероятно няма да преподпише със заралии и ще сложи край на кариерата си.

"Събитията от лятото ни принудиха да правим мащабна селекция - привлякохме цели 13 нови играчи. Това няма да е така през зимата. Нужни са ни не повече от 3-4 попълнения, като приоритет ще са българските играчи. Задължително ще търсим подсилване на позицията централен нападател, като сме набелязали две опции за нея от България. Водим преговори с тях и с клубовете, които притежават правата им", сподели легендарният вратар на заралии пред "Тема спорт".

Камбуров остави своята следа и в музея на Берое

Камбуров остави своята следа и в музея на Берое

Подари копие от "златната" си обувка на клубния музей

Той не пожела да разкрие повече подробности за въпросните футболисти. Шампионът с Берое за 1986 година сподели и очакванията си преди гостуването на ФК ЦСКА 1948 СФ в понеделник.

"За нас успехът над Локо (Пловдив), макар и с 1:0, беше важен. Излизаме да продължим същата линия. Отчитаме прогреса на съперника при новия им наставник Николай Киров. Той разполага с добри изпълнители, но вярвам, че нашият отбор е по-качествен. Така че се надявам да прибавим към актива си нови три точки. Ще гоним победата и срещу ЦСКА и Лудогорец след това. Ще преследваме и Купата на България, където ни чака сериозен противник - Черно море."

"Успехът в турнира е не по-малко важен от шампионата. Тъй като евентуален триумф в него е най-лесният начин да стигнем до Европа. Победите в следващите мачове ги искат и феновете, и футболистите и ще се стремим към тях с всички сили. В първенството целта остава влизане в шестицата и гонене на Европа на двата фронта. Ще се опитаме да натрупаме максимален брой точки до края на годината, което да ни донесе добри изходни позиции за пролетта", добави още Ганчев.