Шестима футболисти включва черният списък на старши треньора на Берое Николай Киров, съобщава "Тема Спорт". Вчера ръководството на заралии обяви раздяла с един от тях - халфа Николай Николаев. Играчът бе привлечен в началото на сезона след престой в Царско село и записа участие в 8 срещи на старозагорци.

"Ръководството на Берое благодари на Николаев за съвместната работа и му желае успех занапред!", написаха заралии на сайта си.

Берое потвърди раздяла със защитник

Берое потвърди раздяла със защитник

Николай Николаев вече не е част от тима

Преди дни заралии обявиха още един от ненужните в тима - Лукас Мартинс, с когото също се разделиха. Очаква се в най-скоро време да се появят имената на още двама от черния списък на Белия. Това са Луизиньо и Рука. Всички те бяха привлечени по настояване на предишния старши треньор Петър Хубчев. Очевидно Киров не желае да разчита на тези състезатели. Очаква се към изхода на поеме и Валентино Пулиезе, но за него все още имало колебания.

Възможна е раздяла и с още един чужденец, но тя ще е вече през трансфер. Очаква се Абубакар Тунгара да бъде продаден в чужбина. За него има оферта, като се очаква в скоро време да започнат преговори с мениджъра му. Относно селекцията, Николай Киров иска да вземе ляв бек и двама полузащитници. Чака се и млад футболист от България.

Заралии се събират за старт на подготовката на 4 януари (сряда). До 16 януари отборът ще се готви в домашни условия, след което заминава на лагер в Турция. Ще бъдат изиграни 5 контроли, като съперниците се уточняват.

Берое зимува на 11-о място с 19 точки, колкото има и десетият Ботев Пловдив.