Старши треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари се изказа ласкаво за родния футбол пред канала "Balondominado". Той сподели и своите впечатления от първия си сезон начело на старозагорския тим.

"През първия полусезон в Берое заварих футболисти, които бяха с профил на игра да задържат повече топката, да играем висока преса, да се стремим да играем пред противниковото наказателно поле", започна Ачиари.

"Преди началото на втория полусезон сменихме 11 футболисти. Профилът на игра на новите играчи в състава бе да разчитаме на празни пространства, да играем бърз футбол, да разчитаме на тяхната скорост, да тичат много и да играем на контраатака. Приемахме играта много често в нашата половина и разчитахме на скоростта и на качествата на Себастиан Вия", добави той.

"Най-важното е, че успяхме да постигнем целта и Берое си осигури рано мястото в елита и за следващия сезон."

"Българското футболно първенство не е толкова популярно, но истината е, че мен ме изненада много приятно, нивото е много добро. В България се разчита повече на физиката, но всеки отбор се стреми да побеждава. Има добри треньори, които се стремят да развият своята философия за играта. Стадионите предлагат добри условия за футбол."

"Като цяло футболът в България ми допада. Много ми харесва Стара Загора. Берое има богата история. Надявам се малко по-малко да се развиваме и да постигаме целите си."

"През настоящия сезон дадохме възможност на две момчета до 17 години да запишат първите си мачове за Берое. Идеята е да продължим да развиваме младите футболисти, но трябва много работа. Пътят от юношеския футбол до мъжкия е много труден."

Aчиари обяви дали ще продължи да води Берое

Aчиари обяви дали ще продължи да води Берое

Ето подробности

"В България няма други чуждестранни собственици на отбори, единствено е Ернан Банато. Той се стреми да бъде много близо до клуба. Изцяло е отдаден на случващото се в Берое. За него това все пак е ново предизвикателство, в една нова държава. Все пак той иска да постигне успех в Берое и се стреми да развива отбора сезон след сезон", допълни треньорът на Берое.

"Искам да благодаря на феновете на Берое за подкрепата. За нас е много важно да чувстваме подкрепата на привържениците. Имахме известно напрежение с тях преди началото на втория полусезон, но това е нещо нормално, защото те изразяваха своите притеснения за бъдещето на Берое. Аз напълно ги разбирам. Радвам се, че останаха зад отбора и ни подкрепяха толкова всеотдайно", каза още Ачиари.