Атакуващият халф Абубакар Тунгара заяви, че целта пред Берое през този сезон е да спечели Купата на България. 27-годишният малиец подсили старозагорци през лятото, а в 14 срещи от кампанията вече записа 2 гола и 1 асистенция с екипа на "зелено-белите".

"Целта ни е да спечели Купата на България. Това е много важно за клуба. Що се отнася до първенството, опитваме се да се представяме добре и да се готвим за следващия сезон, защото сега имаме много нови играчи в състава. Не мога да кажа, че не сме максимално концентрирани в шампионата през тази кампания, но по-скоро залагаме всичко на турнира за националната купа.

Петър Колев зачеркна доскорошен титуляр на Берое

Петър Колев зачеркна доскорошен титуляр на Берое

Заралии търсят купувач за Стив Фуртадо

Личните ми цели са да бележа по-често и да давам повече асистенции. Искам да играя силно във всяка среща, защото пристигнах тук с намерението да се подобрявам с всеки изминал ден. Това ще ми даде възможност да премина в още по-голям отбор в Европа", заяви Тунгара в интервю за Afrik.com.

"Преди да реша да дойда в Берое от клубното ръководство ме убедиха, че имат добър план за бъдещето. Проектът, който ми представиха, беше отличен. Затова и се съгласих. Мисля, че като за начало на сезона, на ново място, представянето ми не е толкова лошо. Работя здраво, за да се развивам още. Адаптацията ми не беше лесна, но мисля, че вече започвам да свиквам с новите колеги и с живота в България", допълни той. Полузащитникът се надява с добри игри да привлече отново вниманието и на националния селекционер на Мали Мохамед Магасуба.

"Доста време мина от последната ми повиквателна за националния отбор на Мали, но тренирам усилено, за да заслужа отново място в състава. Искам да защитавам цветовете на родината ми. Затова една от основните ми цели е се завърна в националния тим. Готов съм да се отзова веднага, ако треньорът ме повика. За мен е чест и гордост да играя за Мали. Вярвам, че мога да помогна на отбора", каза Тунгара.

Шеф на Берое: Приемаме оферти за всеки

Шеф на Берое: Приемаме оферти за всеки

"Никого не отписваме и с никого не държим да се разделяме на всяка цена"