Община Петрич ще стопанисва футболния стадион в града, съобщиха от общината. Официално е подписан договор между "Национална спортна база" ЕАД и община Петрич, в лицето на кмета Димитър Бръчков, за отдаване под наем на част от НСБ "Цар Самуил", което включва спортните обекти на територията на базата, което е и входираното искане от общинската администрация, удовлетворено от НСБ ЕАД и Министерство на младежта и спорта.

Общината става стопанин на стадиона с лекоатлетическата писта, сградата на съблекалните, сградата за баскетбол, сградата за обща физическа подготовка, спортната площадка с изкуствена настилка, площадката за хандбал, тенис корта. От общината посочват, че новината е очаквана от десетилетие от петричани.

Парафираният договор указва наем на изброеното, който следва да заплаща Община Петрич, в размер на 10 000 лв. Настоящите домакинства на ОФК Беласица на стадиона в град Симитли струват приблизително между 4 500 лв. и 5 500 лв. - всички задължителни такси и други разходи. Приходите от билети са в пъти по-ниски - обстоятелство, което ще се промени, ако ОФК Беласица играе в Петрич, където е по-лесно да присъства вярната публика на отбора, посочват от общината.

От там допълват, че ще се търсят варианти за извършване на нужните подобрения, за да може местния отбор да играе домакинските си срещи на свой терен. В тази връзка от Община Петрич ще бъде подготвено и изпратено искане до НСБ ЕАД за корекция на искания наем, предвид бъдещите инвестиции за подобрения в обекта, които ще се правят, с което да се направят стъпки за домакинства на Втора професионална лига, където ОФК Беласица играе сега.

Беласица (Петрич) се справи с Ботев II (Пловдив) и записа нова победа във Втора лига

Беласица (Петрич) се справи с Ботев II (Пловдив) и записа нова победа във Втора лига

Двата тима направиха приятен за наблюдаване сблъсък