Последната тренировка на на Беласица преди мача с Левски старши треньорът на Беласица Ивайло Аспарухов проведе на терена на стадион "Цар Самуил". Това стана веднага след официалния мач между дублиращите отбори на Беласица и Черноморец Бургас, завършил 1:1.

В него червен картон получи Иво Михайлов от главния съдия Иван Бабанов и при това положение излиза извън групата за мача срещу Левски. На стадион "Христо Ботев" в неделя от 13:00 часа няма да излязат от отбора на Беласица и другите двама преотстъпени от Левски - Мариян Огнянов и Тодор Стоев.

Под въпрос до последно ще бъде и преотстъпеният от Локомотив (София) Даниел Генов, който е с травма от мача с Черноморец. Изтече наказанието на Росен Пътников.

Веднага след последното занимание старши треньорът на Беласица Ивайло Аспарухов сподели: "Ще продължим да играем честно до края на първенството независимо, че вече нямаме шансове за оставане в "А" група. Ще играем за честта на клуба и отбора, за да не рухне изградения авторитет, който направихме в мачовете през есента и някои от пролетния дял. Нарочиха ни за изпадане и някои господа от високо си свършиха перфектно работата. Според мен цирковете в българското първенство продължават, но никой не иска да види това и да вземе сериозни мерки, както се прави в развитите футболни страни. Жалко е че се цели да изпадне още един отбор от Югозападна България".

Отборът на Беласица ще отпътува за мача срещу Левски за Благоевград в неделя в 10:00 часа от Петрич. Срещу сините на стадион "Христо Ботев" в Благоевград Ивайло Аспарухов ще приложи схема на игра 4-4-2.

На вратата ще бъде Ангел Манолов, в защита ще намерят място Велик Ирмиев, Дитмар Бикай, Росен Пътников и Клодиан Семина, в халфовата линия - Виктор Софрониев, Асен Георгиев, Даниел Дюлгеров и Георги Бижев и в нападение Иван Сертич и Преслав Йорданов.

Сред резервите остават вратаря Юсуф Бело и полевите играчи Петър Карачоров, Пламен Ненов, Александър Митушев, Красен Савов, Георги Ковачев, Даниел Генов и Добри Митов.