Вратарят на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер може да се завърне в игра следващия месец след фрактурата на подбедрицата, предположи старши треньорът Томас Тухел.

37-годишният капитан на Байерн и на националния отбор на Германия получи контузията по време на ски ваканция през декември и оттогава не е играл. Първоначално той се очакваше да се върне през лятото, но след това се наложи нова операция, което подхрани спекулациите, че той може да остане извън игра до края на годината.

Тухел каза пред сайта DAZN, че се надява Нойер "да може да се присъедини към тренировките на отбора след две до три седмици. След това всичко ще се случи много бързо", каза той, имайки предвид пълноценното му завръщане на терена.

Изпълнителният директор на "баварците Ян-Кристиан Дреезен също беше оптимистичен, като каза: "Щастливи сме, че Мануел Нойер е на много по-добър път, отколкото си мислехме, че е преди няколко седмици".

Заместникът му Свен Улрайх запази суха мрежа в първия кръг срещу Вердер Бремен, а Дреезен добави, че с наближаването на завръщането на германеца вече не търсят друг опитен вратар, а по-скоро "по-млад с дългосрочен потенциал".