Трансферът на защитника на Атлетико (Мадрид) Люка Ернандес в Байерн (Мюнхен) няма да се осъществи през януари, твърди "Ас". Ръководствата на двата клуба са се срещнали вчера и са стигнали до решение бранителят да доиграе сезона при "дюшекчиите". 

Преди дни се появиха информации, че "баварците" са готови да счупят трансферния си рекорд, като платят откупната клауза на френския национал, която е в размер на 80 млн. евро. 

На среща в понеделник презиндетът на германския колос Карл-Хайнц Румениге е обявил, че такава сума на този етап няма да бъде платена. Най-вероятно от Байерн са опитали да се договорят за по-ниска цена. 

Така Ернандес ще остане в Атлетико и през пролетта. Мадридският клуб ще предложи нов договор на крайния защитник, но в него със сигурност ще има откупка клауза. Такава в Ла Лига е задължителна. 

El Pais твърди, че Люка се е споразумял с Байерн за договор за 4 години и заплата в размер на 8,5 млн. евро на сезон. Атлетико няма възможност да плаща подобно възнаграждение на своя играч.

Люка Ернандес вече се е споразумял за 4-годишен договор с Байерн (Мюнхен)

Люка Ернандес вече се е споразумял за 4-годишен договор с Байерн (Мюнхен)

Заплатата му в баварския колос пък ще бъде повече от примамлива