Футболистът на Байерн (Мюнхен) Томас Мюлер удължи договора си с тима за още една година до 2024-а, обявиха официално от клуба. Мюлер носи екипа на Байерн от 10-годишен и преминава през всички възрастови групи на клуба преди да заиграе в първия състав. Десетата поредна титла за отбора в първенството на Германия пък бе 11-и трофей за 32-годишния Томас Мюлер с гранда от Мюнхен.

"Томас Мюлер е икона за клуба, който носи емблемата на Байерн в сърцето си. Ние винаги сме демонстрирали постоянство и затова сме доволни, че успяхме да удължим договора на един от най-важните ни футболисти. Той е истински лидер с ключова роля в съблекалнята на тима", коментира изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан.

В Байерн уверени, че Роберт Левандовски ще остане

В Байерн уверени, че Роберт Левандовски ще остане

Договорът му изтича през лятото на 2023 г

Друг от шефовете на клуба Хасан Салихамиджич, заяви, че никой не може да си представи Томас Мюлер без Байерн, както и обратното. "Точно затова сме много щастливи, че Томас удължи контракта си до лятото на 2024 година. Той остава гладен за успехи и истински пример за останалите", добави Салихамиджич.

Самият Томас Мюлер също изрази задоволството си от подписването на новия договор. "Приключението, което започнах през 2000-а година се превърна в изключително успешна история до момента. За мен е голямо удоволствие да продължа да нося екипа на отбора", каза Мюлер.