Сериозен проблем с удължаването на договорите на основните футболисти има пред Байерн, пише днес "Sport Bild" в голям материал по темата. Баварците искат да преподпишат с Леон Горетцка, Йозуа Кимих и Кингли Коман. 

Горетцка иска да остане на "Алианц Арена". Той вече е провел разговор с новия треньор Юлиан Нагелсман, който е бил положителен. Проблемът обаче е в желаната заплата от халфа. Полузащитникът има нови агенти, които работят и с Мануел Нойер. На този етап връзката между спортния директор на Байерн Хасан Салихамиджич и един от хората, които представляват Горетцка - Томас Крот, е много трудна. Причината е, че миналата година именно Крот беше този, който настояваше Нойер да получава по 23 млн. евро на сезон и по всичко изглежда, че клубът още не е преодолял това.

Снимка 483504

Източник: EPA/БГНЕС

Известно е, че германският шампион предложи на Дейвид Алаба 19,5 млн. евро на сезон плюс бонуси, за да поднови договора си. Горетцка и Кимих разбраха за тези цифри и са ги използвали в хода на разговорите с ръководството. Ако клубът се съгласи да плаща такива пари на повечето играчи, то би се затруднил в балансирането на финансите си, които намаляха заради пандемията от коронавирус. Подновяването на договорите на играчите е едно от най-трудните предизвикателства пред шефовете към момента. 

Разговорите с Коман също са в застой. Двете страни към момента са далеч от сближаване на позициите си. Френският национал иска да печели по 20 млн. евро годишно, докато Байерн предлага по-малко. Агентите на крилото искат клиентът им да бъде продаден. Клубът обаче настоява да получи 90 млн. евро за правата му. Така изглежда по-вероятно играчът да си тръгне като свободен агент след края на сезона, отколкото да се стигне до трансфер сега. Това би било ужасяващ сценарий за баварския гранд. 

Байерн обяви промени на вратарския пост

Байерн обяви промени на вратарския пост

Нюбел заминава за Монако

Кимих се представлява сам от април насам. Той вече води разговори с шефовете, които бяха ползотворни. За момента обаче няма подпис. 

И Кимих, и Горетцка са знаят, че пазарната им стойност се е увеличила. Представянето им също е добро и това ги кара да искат по-високи заплати. Удължаването на контрактите на двамата е приоритет за Байерн, но исканите суми от футболистите създават главоболия на клуба.

Снимка 498571

Източник: EPA/БГНЕС