Треньорът на Байерн (Мюнхен) Нико Ковач даде обширно интервю, в което говори по всички актуални теми, свързани с клуба. 

"Когато работиш в Байерн, ти трябва да си успешен. Спечелихме всички домашни трофеи. В Шампионската лига имахме по-малко позитиви. Трябва обаче да видите, че бяхме отстранени от шампионите. Но на това ниво имаш нужда от късмет в жребия и от ден, в който всичко ти върви. Това винаги е наложително, без значение дали е Световното или Европейското първенство, или ШЛ.

Трябва да сме успешни и да играем атрактивен футбол. Мисля, че гледахме такъв футбол миналата година. Може би не през целия сезон, но кой клуб е способен на това?  Искаме да надградим върху това и да стабилизираме защитата. Целта ни през този сезон е да защитим трофеите си. Това няма да е лесно, защото останалите отбори се подсилиха и искат да ни отнемат трона. В ШЛ искаме да оцелеем в повече елиминационни кръгове. Загубихме някои играчи през това лято поради различни причини. 

Това е нова ситуация и добро предизвикателство за всички нас в клуба да запазим Байерн там, където е бил десетилетия наред - на върха. Всеки отбор има идея за това как да играе. В Байерн си имаме такава от години и искаме да я запазим. Посоката е запазена, но изпълнението е различно", заяви Ковач пред "Кикер". 

Ули Хьонес напуска Байерн (Мюнхен)!

Ули Хьонес напуска Байерн (Мюнхен)!

Президентът на "баварците" няма да се кандидатира за нов мандат