Легендата на Байерн (Мюнхен) Лотар Матеус коментира слабата форма на отбора в последно време. Той разкритикува трансферната политика на шефовете през лятото.

"Длъжен съм да бъда критичен към поведението на Байерн на трансферния пазар. С напускането на Фелипе Коутиньо, Тиаго Алкантара и Иван Перишич отборът се лиши от трима важни играчи. Те се представяха на ниво. Новите попълнения пък имат нужда от време, за да започнат да разкриват пълния си потенциал. Това трябваше да бъде взето предвид, защото се знаеше, че предстои дълъг и труден сезон", заяви Матеус.

"Мисля, че на този етап Байерн не разполага с достатъчно дълбочина в състава, за да се правят ротации без това да се отрази на качеството на играта. Вижда се, че и нивото на концентрация не е добро. Може би това се дължи на стреса от натоварения календар и малкото време за почивка след края на миналия сезон".

"Не е необходимо да се променя системата на игра, а просто футболистите да бъдат преместени малко по-назад. Не бива да има 30-35 метра между Мануел Нойер и защитниците пред него, защото съперниците използват точно това", добави Матеус, който явно е съгласен с мнението по темата, изразено от друг бивш капитан на Байерн - Бастиан Швайнщайгер.

Трима се завръщат в състава на Байерн

Трима се завръщат в състава на Байерн

Триото страдаше от различни контузии