Байерн (Мюнхен) трябва да се насочи към Хари Кейн, ако Роберт Левандовски си тръгне от "Алианц Арена" това лято, смята бившият защитник на баварците Жером Боатенг. В Байерн все още се надяват да задържат в състава си още поне един сезон Левандовски, чийто договор с клуба изтича на 30 юни 2023 година, но ако се почувстват принудени да го продадат на Барселона или друг отбор, то голаджията на Тотнъм Хари Кейн би бил идеалният заместник на поляка, според Боатенг.

Ще напусне ли Мюнхен? Босът на Байерн проговори за ситуацията с Левандовски

Ще напусне ли Мюнхен? Босът на Байерн проговори за ситуацията с Левандовски

Вижте какво каза Херберт Хайнер

"Лично аз бих опитал веднага да взема Хари Кейн. Това е личното ми мнение. За мен той е завършен нападател, който бележи всеки ден за Тотнъм - един много добър отбор, но не от световна класа. Ако той играе за тим като Байерн, мисля, че бе бил много добър вариант за заместник, на много добра футболна възраст. Всичко зависи от Байерн", коментира пред Sky Sport Germany 33-годишният бранител на Лион.

Боатенг добави, че не е изненадан от желанието на Левандовски да си тръгне от Байерн. "За играч като него е нормално да поиска да пробва нещо различно. Всички имаме такива мисли и периоди. Мисля, че всяка от двете страни може да се съгласи с другата, без да се стига до караници. Трудно е, но сега, след като сезонът приключи, има достатъчно време да се намери решение, удовлетворяващо и двете страни. Това е важно", каза още Боатенг.