Байерн (Мюнхен) обяви трансфера на Филипе Коутиньо, който идва от Барселона. Бразилският национал е минал вчера медицински прегледи, а днес подписа договора си за наем. Контрактът му е до 30 юни 2020, а след това германският шампион ще може да се възползва от опция за закупуване. Двата клуба не съобщават детайли по сделката, но според "Билд" наемът ще струва на баварците 8,5 милиона евро, а ако искат да откупят правата на бразилеца ще трябва да платят 120 милиона. 

Снимка 439160

Източник: fcbayern.com

"За мен този трансфер означава ново предизвикателство в нова държава. В един от най-добрите отбори в света. Както Байерн, така и аз имам високи амбиции и съм сигурен, че мога да постигна много заедно с моите нови съотборници", заяви Коутиньо на представянето си. 

"Работихме по трансфера от известно време и аз съм много щастлив, че успяхме да го осъществим. Благодарим на Барселона за това. С неговите страхотни умения и креативност Филипе е играч, който със сигурност ще подсили нашата атака", сподели от своя страна Карл-Хайнц Румениге.

По време на преговорите Филипе много ясно показа, че иска да премине в Байерн. Той е футболист от световна класа, който може да играе на различни позиции в атаката, така че с неговото привличане тимът увеличи своето качество. Филипе Коутиньо ще ни помогне да осъществим високите цели, които сме си поставили", добави спортният директор Хасан Салихамиджич.

Снимка 439159

Източник: fcbayern.com