Вратарят Александер Нюбел удължи договора си с Байерн (Мюнхен) за нови четири години до юни 2029-а и в същото време постигна споразумение за нов наем в Щутгарт, където ще остане поне още два сезона, съобщи ДПА, позовавайки се на баварците. Актуалното му споразумение изтичаше през лятото на 2025-а година.

"Аз съм много, много щастлив от тази стъпка, но най-вече и от доверието, което Байерн показва към мене. В същото време аз се чувствам добре в Щутгарт. Искам да продължа да се наслаждавам на резултатите и на мачовете в Щутгарт, а също така и да направя моите следващи лични стъпки в развитието", заяви вратарят.

В Байерн мълчат за Алфонсо Дейвис

В Байерн мълчат за Алфонсо Дейвис

Спортният директор на Байерн няма отговор на най-важния въпрос

Макс Еберл, който отговаря за спорта в Борда на Байерн заяви, че всички са доволни от това развитие на нещата: "Ние сме щастливи, че постигнахме споразумение за нов дългосрочен договор с Александер Нюбел. Видно е, че направи сериозен прогрес в последните години и без съмнение е от най-добрите германски вратари".

27-годишиният Нюбел пристигна в Байерн преди четири сезона от Шалке 04 с контракт за пет години, но игровото му време е крайно ограничено през всичкото това време. Макар и да е на 39, Мануел Нойер също остава първи избор, както и капитан на отбора.

За да го държат във форма, баварците изпращаха Нюбел под наем най-напред в Монако в периода 2021-2023, а след това по същия начин го преотстъпиха и на Щутгарт. И помогна действително на Щутгарт за 3-ото място със солидните си изяви на терена. И след като участието в Шампионската лига изглежда на хоризонта, то нормално Нюбел беше един от първите, които трябваше да бъдат задържани в отбора.

"Алекс Нюбел се интегрира в отбора веднага, много бързо след пристигането си миналото лято. И също така бързо се превърна във важен фактор в нашата игра. И ние, и той имахме взаимен интерес да продължим сътрудничеството и мисля, че е хубаво как намерихме вариант за това", обяви спортният директор на "швабите" Фабиан Воолгемут.