Президентът на Байерн (Мюнхен) Херберт Хайнер заяви, че клубът ще направи всичко, което е необходимо, за да не се повтаря буквално противоречивия про-палестински пост на техен футболист в социалните мрежи. Става дума за публикация на защитника Нусаир Мазрауи, съобщи агенция ДПА.

Хайнер каза днес пред вестник Абендцайтунг, че "ние трябва и ще направим правилните заключения като клуб - и че нещо подобно не трябва да се повтаря".

Мазрауи, който е марокански национал, написа в профила си в инстаграм пост с про-палестинско съдържание и това се случи седмица след началото на бойните действия на групировката Хамас срещу Израел на 7-и октомври.

Байерн извика футболиста на среща с управата на клуба, но не го санкционира по никакъв начин, а самият той обясни, че "осъжда всеки вид тероризъм".

Но Централният съвет на евреите в Германия разкритикува решението на Байерн и посочи, че клубът е трябвало да наложи наказание на футболиста и подчерта, че от Байерн са осъдили нападението на Хамас, то Мазрауи не е посочил изрично името на групата в изявлението си.

Мазрауи игра в мача в Шампионската лига във вторник срещу Галатасарай, а веднага след него е имало тройна среща - президентът, мароканският бранител и израелският вратар Даниел Перец.

"Беше добър и отворен разговор. Седнахме заедно, Даниел и Нус се разбират един друг в своите мотиви, мисля. Това е важен сигнал за Байерн, че отношенията са нормални", заяви още Хайнер.

Байерн (Мюнхен) изгони Мазрауи!

Байерн (Мюнхен) изгони Мазрауи!

През зимата можело да си търси нов отбор