Отборът на Байерн (Мюнхен) е в добра комуникация с клубната икона Томас Мюлер за подновяване на договора му, което трябва да се случи преди Коледа, съобщава списание "Шпорт Билд".

Според медията двете страни трябва да се обвържат с нов контракт до края на юни 2025 година.

34-годишният Мюлер е прекарал цялата си професионална кариера в Байерн. Наскоро той заяви, че иска да продължи да играе на най-високо ниво и след като изтече договорът му в края на този сезон и малко вероятно той да държи да направи това в друг отбор.

Ръководителите на Байерн не пестят суперлативи за Мюлер, който вече не е постоянен титуляр в състава, но остава много важен и популярен играч. Президентът на клуба Херберт Хайнер каза, че иска Мюлер да се обвърже с Байерн до края на кариерата си. Спортният директор Кристоф Фройнд заяви след победата над Манчестър Юнайтед в Шампионската лига с 1:0 "това е специална ситуация за Томас, но сме в добри разговори. Той се отнася изключително професионално към клуба".

На крилото Лерой Сане, който има договор до 2025, също ще му бъде предложен нов договор.

"В един момент ще седнем и ще намерим решение. Но има време. В момента повече ме интересува какво става на терена, не в офисите", каза националът.

"Аз играя тук от 2020. Чувствам се добре и оценявам факта, че клубът иска да продължи договора ми. Това ме прави щастлив. Разбира се, първо ще говоря с Байерн", каза Сане.

Хари Кейн: Байерн набира опасна скорост!

Хари Кейн: Байерн набира опасна скорост!

"Целта е Шампионската лига"