Байерн (Мюнхен) няма да получи наказание за гафа по време на мача с Фрайбург (4:1). Баварците останаха с 12 футболисти на терена за около петнайсетина секунди. Това се случи в 85-ата минута, когато на терена като смени трябваше да се появят Марсел Забитцер и Никлас Зюле, които трябваше да заменят Корентен Толисо и Кингсли Коман.

Елитният съдия Феликс Цвайер обясни, че виновен за грешката е четвъртият рефер и не бива да има санкции за Байерн.

"Тук не може да става дума за сравнение с коментирания вече параграф 17, абзац 4 от правилника. Той касае ситуация, когато в мача участва играч, който не е вписан в протокола. Става дума за футболист от групата за мача, който е бил на терена само някакви секунди. Тази ситуация също е описана в правилника, но няма категорична насока как се действа.

Осен това четвъртият съдия беше дал сигнал за нередността по радиото, а и играчът на Фрайбург Шлотербек също индикира за проблема. Всичко се случи заради грешно показан номер на играча, който трябваше да бъде заменен. Четвъртият съдия направи грешка с табелката при двойната смяна и затова Коман остана на терена, когато влезе Забитцер. В такава ситуация четвъртият рефер ности отговорност за коректното извършване на смените и трябва да следи дали играчът е напуснал терена", каза Цвайер пред "ZDF".

Байерн (Мюнхен) може да отнесе наказание заради куриозната ситуация срещу Фрайбург

Байерн (Мюнхен) може да отнесе наказание заради куриозната ситуация срещу Фрайбург

В един момент от мача баварците останаха с 12 футболисти на терена