Българският национален отбор по баскетбол ще вземе участие в Евробаскет 2011 което ще се проведе от 31.08 до 18.09 в Литва. Треньорите на БК Берое ще коментират изявите на нашите национали в официалният сайт на клуба.

Днес старши треньорът на мъжкият отбор Георги Младенов направи разбор на група D, където заедно с тима на България са Словения, Белгия, Русия, Украйна и Грузия. Ето какво каза той:

При самото теглене на жребия, групата ни изглеждаше лека и преодолима, но това е само първоначално впечатление . Като се вгледат в нея, хората които се занимават и разбират от баскетбол ще разпознаят четвъртият от Европейското първенство преди две години - Словения и Европейския шампион за 2007-ма - Русия.

От друга страна отборите на Украйна, Грузия и Белгия са от нашата черга , но в последните години играем трудно срещу тях. Всички те обаче , имат играчи в НБА и Евролигата , така че за да успеем ще трябва да се надскочим. Мисля, че нашият основен коз на това първенство ще бъде отборната игра. Нужно е да изиграем мачовете по такъв начин, че да оставим някаква следа и да се върнем с високо вдигнати глави. Това зависи само от момчетата - как ще подходят, с какво настроение и самочувствие ще носят фланелката с трибагреника. На такъв форум, всеки сътезател трябва да даде максимума от себе си за да успее отборът.

В подготовката за първенството се получиха някои неприятни контузии и се надявам че ръководстводството на отбора тръгва с най-доброто което разполага като състезатели в момента . По принцип винаги съм бил оптимист и вярвам, че когато човек направи каквото трябва, в края на краищата съдбата му се отблагодарява. От опит знам че на всяко голямо състезание е нужен и малко късмет, там където и когато трябва.

Желая им успех и да покажат, че и в България се играе добър баскетбол и имаме място на Европейското първенство!