Александър Везенков се присъедини към подготовката на националния тим на България по баскетбол и започна тренировки със съотборниците си. Съставът, воден от селекционера Росен Барчовски, се готви в Самоков преди домакинството на Литва в петък, 1 юли. Срещата от квалификациите в група F за Световното първенство по баскетбол за мъже ще се проведе от 19 часа в "Арена Самоков".

На 4 юли България пък ще гостува на Босна и Херцеговина в Сараево. Срещу тези два отбора националите имат загуба при гостуването си в Литва с 69:89 и поражение от Босна и Херцеговина в Ботевград със 75:85.

Везенков се присъедини малко по-късно към подготовката на тима, тъй като приключи по-късно сезона в гръцкото първенство с клуба си Олимпиакос.

Съставите на Литва и Босна и Херцеговина заемат първите две места във временното класиране с актив, съответно 4 победи от 4 мача, и 2 успеха и 2 загуби.

България е на третата позиция в групата към момента с една победа и 3 поражения, колкото има и тимът на Чехия, който е четвърти. Баскетболистите, водени от селекционера Росен Барчовски, победиха именно чехите като домакини със 79:70, а при гостуването отстъпиха с 80:83, сочи БТА.

Сакраменто Кингс се сдоби с правата на Везенков

Сакраменто Кингс се сдоби с правата на Везенков

Ето подробности