"С Панатинайкос се познаваме достатъчно добре. Трябва да играем здраво, да вложим много енергия и да направим още една стъпка към крайната си цел в Евролигата. Всеки мач с тях е различен и специален. Трябва да запазим първото си място в класирането", обяви звездата на Олимпиакос Александър Везенков преди гръкцокото дерби. "Червено-белите" са в серия от 12 поредни успеха над вечния си съперник във всички турнири.

"Психологически се чувстваме отлично преди мача. Най-важното сега е да постигнем нужния резултат и да увеличим баланса си. Трябва да бъдем концентрирани в рамките на 40 минути, за да спечелим срещата", заяви българският национал.

"Много сме щастливи, че здравата ни работа през сезона се отплаща и успяхме да си осигурим домакинско предимство в плейофите. Колкото и клиширано да звучи, гледаме мач за мач. Остават ни три двубоя до края на редовния сезон и искаме да го завършим силно. Плейофите са съвсем различно препятствие, където всеки може да победи всеки. Сега гледаме изцяло върху Панатинайкос. Фокусирани сме и искаме да завършим седмицата добре", завърши Везенков.

Двубоят е утре вечер от 21:30 часа в "Двореца на мира и приятелството" в Пирея.

Везенков и Олимпиакос остават еднолично на върха в Евролигата

Везенков и Олимпиакос остават еднолично на върха в Евролигата

Гърците с важен успех над АСВЕЛ