Българинът Александър Везенков отбеляза 18 точки за своя Олимпиакос, но клубът му отнесе сериозен бой от Монако в 31-ия кръг на Евролигата, губейки със 72:92 като гост в Княжеството.

Само дни след като разбиха големия си съперник Панатинайкос, червено-белите разочароваха с представянето си и отново показаха, че като гости имат сериозни колебания.

Те бяха равностойни на съперника до края на първата четвърт. Втората се превърна в кошмар и завърши 29:9 на домакините, които използваха това, че центърът Мустафа Фал получи почивка и взеха предимство чрез физика и атлетизъм.

Везенков отново е №1

Везенков отново е №1

Беше отличен в анкетата за Най-добри баскетболисти за 2021

Разликата падна до 10 в началото на третата част, но след това бързо се вдигна, за да достигне в последния период до 27 точки. Майк Джеймс поведе победителите с 25 точки, като те увеличиха шансовете си за място в плейофите.

Везенков реализира 6 от 11 стрелби от игра и 4 от 5 от наказателната линия, добави 2 борби и 2 асистенции, за да приключи с коефициент на полезност от 20, но това не бе достатъчно. Мустафа Фал също завърши с 18 точки.

Загубата влоши показателите на Олимпиакос до 17-9 и смъкна отбора на 4-о място в подреждането.