Минути след като стана ясно, че Венцислав Петков ще е капитан на баскетболния ЦСКА, той сподели пред ТОПСПОРТ очакванията си за новия сезон. Петков даде своята оценка и за представянето на националния ни отбор на ЕвроБаскет 2022.

С какви очаквания си за сезона? Предстои ви и среща с Балкан (Ботевград), който е сред основните претенденти за титлата...

- Да, Балкан и Рилски спортист се очертават като основни претенденти. Не трябва да изключваме и другите отбори, защото мисля, че тази година доста отбори се засилиха. Това ще бъде един интересен сезон, имайки предвид, че за нас ще са първи мачове. Отборът ни тепърва ще започне за се опознава, да се обиграва... Събрали сме и опитни, и млади състезатели, така че началото ще бъде предизвикателно.

Снимка 588360

Източник: ТОПСПОРТ

След 13-годишна пауза ще има Вечно дерби. Вероятно за теб ще е по-специално, тъй като си защитавал и цветовете на Левски...

- Нагласата ми за тази среща ще е като за всеки един друг мач. Със сигурност ще е по-специално за феновете. Такова дерби много липсваше на баскетбола и се надявам, че покрай това ще се популяризира спорта ни. Особено в София. Столичани не посещават мачовете ни толкова, колкото ми се иска. Надявам се, че с това дерби фенската база ще се повдигне.

Андрей Иванов: ЦСКА винаги е голямо предизвикателство

Андрей Иванов: ЦСКА винаги е голямо предизвикателство

"Всички искат да се докажат срещу нас"

Къде виждаш ЦСКА в края на сезона?

На най-високото място. Предстои ни много работа, но ние трябва да излизаме във всеки мач за победа и се надявам да стигнем далеч.

Снимка 588359

Източник: ТОПСПОРТ

Няма как да не говорим и за представянето на националния ни отбор на ЕвроБаскет. Каква оценка поставяш на представянето ви?

- Със сигурност висока. Това, което показаха момчетата - бориха се, играха добре... просто късметът не ни достигна да се класираме за следващата фаза.

България на 20-о място в крайното класиране на Европейското по баскетбол

България на 20-о място в крайното класиране на Европейското по баскетбол

Възпитаниците на Росен Барчовски завършиха на пето място в група А

Смяташ ли, че това 20-о място е заслужено?

- С оглед на играта, която показахме, със сигурност трябваше да се класираме по-напред.

Говорейки за националите, не може да не се спомене името на Александър Везенков. Какво ти е мнението за него и от какво значение е той за националния отбор?

- Изключителен професионалист. Гордост е да го имаме в тима, защото той показва как се правят нещата по един професионален начин и със сигурност вдига класата на много високо ниво. Всички трябва да взимаме пример от него.

Росен Барчовски: Ентусиазирани сме, ЦСКА ще се развива

Росен Барчовски: Ентусиазирани сме, ЦСКА ще се развива

В края на тази седмица започват и контролните срещи