Лидерът на новия европейски шампион по баскетбол Тони Паркър бе избран за най-полезен играч (МВП) на първенството. Той направи изключително силен шампионат, игра на ниво във всички мачове и изпълни голямата си мечта - да изведе "петлите" до титлата на Стария континент.

31-годишният Паркър завърши турнира и като най-добър реализатор - средно по 19.7 точки на мач и 3.3 асистенции, 2.1 борби и 0.6 отнети топки. Гардът на Сан Антонио Спърс изигра 11 мача с националната фланелка на първенството в Словения и реализира 57% от опитите си за 2 точки, 29% от далечна дистанция и 78% от наказателната линия.

Тони Паркър определи спечелването на европейската титла като сбъдната мечта. След финала срещу Литва той заяви, че не планира да се отказва от националния отбор и ще играе за родината си поне до Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година. "Трудно ми е да обясня колко съм щастлив. Тръгнахме по този път преди 13 години, когато станахме европейски шампиони за младежи. Още тогава си обещахме, че ще повторим това постижение и в мъжкия баскетбол. Минахме през много препятствия, но постигнахме целта си. Сега съм много горд, защото нашата титла е голямо постижение за Франция. Сравненията със Зинедин Зидан? За мен е чест да ме нареждат до толкова велик спортист. Това надхвърля мечтите ми. ", каза Паркър.

Освен Паркър място в идеалната петица на турнира намериха Марк Гасол (Испания), Боян Богданович (Хърватия), Горан Драгич (Словения) и Линас Клейза (Литва).