Баскетболният шампион Левски Лукойл бе избран за Отбор №1 на месец октомври в анкетата на Пресклуб България. Наставникът на "сините" Тити Папазов коментира втората групова фаза на турнира ФИБА Къп, където столичани ще се изправят срещу Балкан, Алба Фехервар (Унгария) и Ирони Нес Циона (Израел). 

"Плюс е, че сме заедно с Балкан заради пътуванията, тъй като умората от тях е един от най-сериозните фактори в евротурнирите. Амбициите остават едни и същи, но всички отбори в групата започваме с тях. Видяхме унгарците, които победиха Рилски спортист убедително в Самоков. Най-силен определено е израелският отбор. Щом са продължили тези отбори за сметка на другите, значи са по-добри. Не може да нямаме амбиции и да искаме максималното, самочувствието идва с победите.

В отсъствието на ЦСКА тимът Балкан е най-големият дразнител за нас в последните години. Правим добри мачове и смятам, че е добре за българския баскетбол, че продължаваме заедно напред.

На този етап не виждам причина да търсим нови играчи. Всяко прибавяне може да доведе до дисбаланс. Не виждам и на каква позиция трябва да търсим", завърши Папазов.

Левски Лукойл и Балкан са в група "J" във втората фаза на "Купата на ФИБА Европа"

Левски Лукойл и Балкан са в група "J" във втората фаза на "Купата на ФИБА Европа"

Българските отбори ще се срещнат на 9 януари в Ботевград