Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов няма да води отбора в предстоящото му гостуване на Академик. Папазов е наказан с лишаване от длъжностни права за една среща и глобен с 1000 лева заради отправени неприлични жестове към зрителите по време на двубоя срещу Спартак Плевен.  

Чавдар Костов: Тити Папазов е голям сладкодумец, спечели ме с неговия характер

Чавдар Костов: Тити Папазов е голям сладкодумец, спечели ме с неговия характер

"Доста бързо ме убеди да дойда в Левски-Лукойл"

Наказан за същия инцидент е и клубът Спартак Плевен, заради "непристойни скандирания на публиката по адрес на старши-треньора на БК "Левски Лукойл" - Константин Папазов."

Това реши на свое заседание днес Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) към Националната баскетболна лига (НБЛ), повече от седмица след двубоя.

ДАС разгледа доклада на дежурния представител Красимир Стойнов и въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

1. Налага на старши-треньора на БК "Левски-Лукойл" - Константин Стефанов Папазов, глоба в размер на 1000 (хиляда) лева, както и принудителна мярка - лишаване от длъжностни права за една среща на основание чл.35, т.4 от ДАП на НБЛ, за отправени неприлични жестове към зрителите в среща № 17 между БК "Спартак Плевен" и БК "Левски-Лукойл", проведена на 26.10.2019г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, старши-треньорът на БК "Левски-Лукойл" - Константин Стефанов Папазов е отправил неприлични жестове към зрителите на срещата, което се наказва на основание чл.35, т.4 от ДАП на НБЛ. Размерът на предвиденото наказание е абсолютно определен в ДАП и не подлежи на конкретизация.

Въз основа на доклада на Красимир Стойнов - дежурен представител на БФБаскетбол, а същия мач, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованото лице възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

1. Налага на БК "Спартак Плевен" имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за непристойни скандирания на публиката по адрес на старши-треньора на БК "Левски Лукойл" - Константин Папазов в среща № 17 между БК "Спартак Плевен" и БК "Левски-Лукойл", проведена на 26.10.2019 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на два пъти е имало непристойни скандирания от публиката по адрес на старши-треньора на БК "Левски Лукойл" - по време на втората част при оставащо време 06:30 мин. и по време на четвъртата част при оставащо време 07:35 мин. ДАС счита последното за нарушаване на установения ред за протичане на срещата. Размерът на предвиденото наказание по чл.37, т.2 е определен в размер до 5000 лева, но тъй като нарушението е първо за сезона санкцията е в по-малък размер от максимално допустимия.

1. Налага на БК "Спартак Плевен" имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от "Правила за провеждане на държавно първенство мъже - НБЛ" за неизправни измервателни уреди в среща № 17 между БК "Спартак Плевен" и БК "Левски-Лукойл", проведена на 26.10.2019 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.