Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски иска привлече още един натурализиран американец за европейските квалификации.

"Водя разговори, но не мога да кажа нищо повече. Имаме проблем на позиция 1 при гардовете и с центъра. Хубаво е да имаме поне два варианта с класен чужденез и в зависимост от съперника да избираме. Много е важно да дойде мотивиран, за да играе за България, защото в противен случай няма смисъл", заяви специалистът пред изданието "България Днес".

Американецът Дий Бост се представя отлично в последните две години, но за съжаление не винаги е на разположение заради ангажиментите с клубния си отбор.

Резултати от срещите в НБА, играни в понеделник, 25 ноември

Резултати от срещите в НБА, играни в понеделник, 25 ноември

Лос Анджелис Лейкърс победи като гост Сан Антонио Спърс

Квалификациите за Евробаскет 2021 започват през февруари. България в група с Гърция, Латвия и Босна и Херцеговина. Първите три тима се класират за финалния турнир.

"Трябва един отбор да бъде зад нас. Гърция и Латвия са фаворити. Босна също разполага с класни състезатели. Периодът на квалификациите ще бъде труден за всички. При Гърция не е такъв проблем, защото те могат да извадят втори или трети отбор. Латвия има двама-трима играчи в НБА и 4-5 в Евролигата. При Босна е почти същото", сподели Барчовски.

Той е разтревожен от липсата на игрово време за Александър Везенков в Олимпиакос. От началото на сезона най-добрият български баскетболист е резерва и почти не влиза в игра.