България победи Латвия с характер и подкрепа от трибуните в Ботевград, заяви националният селекционер Росен Барчовски след успеха със 110:104 (22:21, 14:16, 22:26, 27:22, 11:11, 14:8 ) в мач от европейските квалификации по баскетбол за мъже.

България успя да измъкне победата срещу Латвия след две продължения

България успя да измъкне победата срещу Латвия след две продължения

Дий Бост бе най-резултатен за успеха на родните национали с 26 точки

"Нямам сила да кажа как играхме. Показахме характер, имаше битка и когато трябваше да спечелим, спечелихме. Гордея се с момчетата, а и публиката заслужаваше подобно нещо. Благодарим им от сърце, защото без тяхната подкрепа нямаше да имаме никакъв шанс. Вярвах, че ще бием, но не знам какво съм си представял. Бяхме останали без високи хора, но запазихме самообладание и се борехме до края. Когато човек прави каквото трябва, той понякога има и късмет", сподели Барчовски пред БНТ 3.

Дий Бост: Чувствам се така, сякаш съм роден тук

Дий Бост: Чувствам се така, сякаш съм роден тук

Той се контузи при невероятна тройка, вкарана в продължението на мача

"В Гърция играхме много добре, днес също. Те имаха един много силен център и като цяло са труден отбор. Нужен бе страшен характер, за да изравним, а в продължението няколко пъти бяхме спечелили мача. Случват се такива работи", отбеляза селекционерът.

Чавдар Костов: Показахме отборна игра и спечелихме

Чавдар Костов: Показахме отборна игра и спечелихме

"Никой не очакваше да изравним 11 секунди преди края", сподели той

"Ако Везенков бе играл, щяхме да спечелим и в Гърция, и днес. Разчитаме на него, но искаме да запазим и ядрото на този отбор", добави Барчовски.