Селекционерът на България Росен Барчовски даде своето мнение относно загубата от Босна и Херцеговина със 75:85 от Босна и Херцеговина във втория си мач от квалификациите за Мондиал 2023. Ето какво сподели наставникът на "лъвовете" пред "Нова Спорт":

България се бори, но загуби от Босна и Херцеговина

България се бори, но загуби от Босна и Херцеговина

Баскетболистите на Росен Барчовски загубиха със 75:85

"Винаги започвам със защитата. 85 точки не са малко, особено като домакин. Имаме грешки в защита, най-вече през първото полувреме. Под коша получихме доста точки, в транзиция също, както и на пик-н-рол. През второто полувреме подобриха тази фаза на играта, но там проблемът ни беше в нападение. Непредизвиканите грешки са ни в повече. Тези грешки водят до лесни кошове и до липса на наши точки. Процентът от тройката ни трябва е по-висок. Босна е добър отбор, не е лесно да ги победим.

"Липсва ни Дий Бост. В последните години играем с него, но ще се справим. Бъдещето са Емил Стоилов, Константин Костадинов и Йордан Минчев. Трябва да имаме търпение. Борихме се много здраво. Трябва да има подкрепа към този отбор и ще се получат нещата. Ние имаме лидери и те са тук в отбора. Ще търсим подобрение. Имаме още четири мача в тези квалификации, нищо не е свършило. През второто полувреме започнахме с две детински грешки. Няма как да променя много в този отбор, защото играчите се завръщат по клубовете. Състезателите трябва да работят много здраво в клубовете си. Каквото можем да променим технически, ще направим", заяви Барчовски.