Американският плеймейкър Дий Бост е поискал да напусне националния отбор на България, за да се присъедини към подготовката на новия си клубен тим Монако. Натурализираният баскетболист е изявил желание да последва Александър Везенков, който обаче не си тръгва по собствено желание, а бе отзован от ръководството на Барселона и новия треньор Йоргос Барцокас, след като националите ни загубиха шансове за класиране на ЕвроБаскет 2017, съобщава “Тема Спорт”.

Бост дойде в състава ни с изключително висока репутация и с прясно спечелена титла в Полша, при която дори бе избран за “Най-полезен играч” на финалната серия. Бившият съотборник на Павлин Иванов в черногорския Будучност обаче разочарова с изявите си в първите два мача и намери себе си едва при победата над Косово.  Въпреки това статистиката му не е никак лоша и той записа средно по 10.0 точки, 5.0 асистенции, 4.0 борби и 1.5 отнети топки в четирите квалификационни срещи на българския тим.

Ако това се случи, Любомир Минчев на практика ще остане без състав за оставащите две гостувания на Косово и Словения, защото извън строя заради травми са Станимир Маринов и Чавдар Костов.