Мъжкият национален отбор на България по баскетбол започна подготовка за началото на квалификациите за Евробаскет 2025. Първият мач на националите ни ще бъде на 22 февруари с Швеция.

Баскетболистите на Росен Барчовски се събраха на първа тренировка тази вечер в залата на ЦСКА в столичния квартал "Дружба".

В заниманието се включиха Павлин Иванов (Сибиу, Румъния), Димитър Димитров (Балкан), Андрей Иванов (Черноморец), Константин Костадинов (Аликанте, Испания), Христо Захариев (Черноморец), Деян Карамфилов (Рилски спортист), Венцислав Петков (ЦСКА), Георги Боянов (ЦСКА), Константин Тошков (Спартак Плевен) и Мирослав Васов (Рилски спортист).

Николай Стоянов е контузен и няма да вземе участие в мачовете на тима. На негово място бе извикан Иван Алипиев, като двамата с Коди-Милър Макинтайър се очаква да се присъединят към отбора в понеделник.

Въпреки че бе в залата, Симеон Лепичев пропусна заниманието заради травма в глезена.

Националите ще тренират в София до заминаването си за Швеция. След мачът, те ще продължат подготовката си в Ботевград до двубоя със световния шампион Германия на 25 февруари.