Българският национален отбор по баскетбол приключи квалификациите с поражение от Босна и Херцеговина след 61:80.

Босненците имаха преимущество на терена през целия мач, като на няколко път нашите успяваха да наваксат и да се приближат на близка разлика, но така и не успяха да стигнат до обрат. Почивка за този мач получиха Дий Бост и Чавдар Костов, а капитан на българите бе Александър Янев, съобщава БФ по баскетбол.

Най-сладката победа от 10 години

Най-сладката победа от 10 години

Лъвовете ни върнаха българския баскетбол в европейския елит

Отличен дебют с екипа на мъжкия национален отбор направи 17-годишният Константин Костадинов. Бургазлията стана най-младият български национал в официален мач на 17 години, 10 месеца и 28 дни - около месец преди да стане на 18 в новата история на българския баскетбол. До сега рекордът се държеше от Божидар Аврамов, който направи своя дебют на 18 години, 5 месеца и 12 дни, през 2008-а. На следващата година Аврамов игра и на Европейско първенство, само на 19 години.

Костадинов бе сред най-резултатните играчи на България в последния двубой, като наниза три тройки и общо 11 точки, 2 борби, 1 асистенция, 1 чадър. С 11 точки завърши и Христо Захариев, а силно игра Андрей Иванов - 10 точки, а Деян Карамфилов приключи с 9 асистенции.