Аман Нианг ще ръководи световната баскетболна федерация ФИБА през следващите четири години. Малиецът беще избран на 21-вия конгрес на организацията в Китай, като в гласуването участваха 156 държави-членки. България беше представена от президента на българската централа Георги Глушков.

Левски Лукойл и братята Деян и Калоян Иванови се разделиха

Левски Лукойл и братята Деян и Калоян Иванови се разделиха

Близнаците не влизат в плановете на вицешампионите за новия сезон

"Благодаря на националните федерации за доверието. Смирено приемам тази отговорност. Обещавам да се посветя изцяло на ФИБА и да служа на интересите на любимия ни спорт във всички кътчета на планетата. Заедно можем да превърнем играта в най-популярната в света", амбициозно се изказа Нианг, забравайки най-вероятно за съществуването на футбола.

За втора поредна година ковчежник на ФИБА ще бъде германецът Инго Вайс. Делегатите избраха и нов Борд на ФИБА. В него влезе наскоро посетилата България Кармен Токала (Румъния). Друг член на ръководното бюро е друг приятел на българския баскетбол, французинът Жан Пиер Сюита, Там е и Астериос Зоис (Гърция).

В Борда има представители на Бенин, Мадагаскар, Канада, Парагвай, Американските Вирджинските острови, Япония, Индонезия, Финландия, Папуа Нова Гвинея и Австралия.