След нещастната загуба във Варна, Левски показа пределна мобилизация днес при гостуването си на Галил (Гилбоа) и постигна ценна и важна победа срещу един от фаворитите в Балканската лига. „Сините" победиха с 82-73 и вече имат баланс 3-2 в турнира, а Галил с 2-1, като това бе първо поражение за тима. Левски победи Галил Гилбоа и на практика взе реванш за пораженията в последните два финала в състезанието.

След една равностойна първа четвърт, домакините излязоха напред с 6 точки. Тогава Левски вкараха 14 поредни точки и поведоха с 8. Толкова бе преднината на "сините" и на почивката - 44-36.

Веднага след началото на второто полувреме разликата стана двуцифрена и след 30 минути "сините" водеха с 11 точки - 62-51. Последната четвърт стартира с две поредни тройки, което даде заявка за сериозен успех на Левски. Домакините свалиха на моменти разликата, но Левски така и не изпусна контрол над двубоя за крайното 82-73.

Много висок процент на стрелба от зоната за три точки - "сините" вкараха цели 15 тройки от 25 опита за 60%.

Изключителен мач за Павел Иванов, който не сбърка в нито една от шестте си стрелби от тройката и завърши с 27 точки. Лайънъл Чалмърс добави 18 точки, а Джумейн Джоунс се отчете с 13 точки и 9 борби.

В неделя от 18.00 часа Левски приема Ямбол в тренировъчната зала на Арена Армеец.