Левски Лукойл победи Балкан с 86-78 и спечели за втора поредна година Купата на България по баскетбол за мъже.

Пред пълните трибуни на зала "Универсиада" домакините водиха през цялото време, като не позволиха на съперника да излезе напред в резултата нито веднъж.

Снимка 465855

Източник: LAP.bg

"Сините" започнаха много мощно и след 4 минути водеха с 11 точки. Първата четвърт завърши при резултат 23-10 за столичните баскетболисти. Ботевградчани се вдигнаха на щурм и изиграха най-добрата си част. Те успяха да сведат аванса на съперника до 4 точки, но след серия от грешки изпуснаха шансовете си за обрат. На почивката домакините водеха с 44-37.

Второто полувреме започна с твърда игра и много грешки. Техническо и неспортсменско нарушение в рамките на по-малко от минута позволиха на столичани да си върнат двуцифрената преднина - 65-53. Последва неспортсменски фаул в полза на Балкан и в края на частта "сините" водеха с 66-55.

Снимка 465859

Източник: LAP.bg

В последните 10 минути победителите поддържаха разлика по-голяма от 10 точки и нито за момент не допуснаха съперника да постави под съмнение превъзходството им. Гостите от Ботевград играеха много нервно и правеха прекалено много грешки.

Левски Лукойл: Асен Великов, Христо Захариев, Чавдар Костов, Данило Тасич, Зейн Ноулс

Балкан: Дайшон Найт, Марко Радонич, Крис Минков, Димитър Димитров, Кени Хол

Снимка 465858

Източник: LAP.bg