Левски Лукойл вече има комфортна преднина от 2-0 победи във финалната плейофна серия в НБЛ. "Сините" спечелиха и второто си гостуване на Рилски спортист в Самоков, този път по-убедително - с 87:79 и така направиха задачата на самоковци още по-тежка.

Серията се мести в София. Първото домакинство на Левски Лукойл е на 24 май, а второто - на 26, като и двата мача ще бъдат излъчени директно от зала "Универсиада" в ефира на Макс спорт 2.

"Сините" започнаха по-добре мача, но в края на първата четвърт допуснаха да бъдат настигнати за 20:20. Играчите, водени от Константин Папазов, обаче бяха по-напористи и до почивката натрупаха 6 точки аванс. Самоковци не се отказаха и наваксаха 5 точки от изоставането си, за да влязат в последната четвърт само с точка изоставане. Гостите нанесоха своя удар в последната четвърт и спечелиха важно предимство преди следващите два мача от серията.

Домакините имаха ужасяващ ден от линията за наказателен удар, като вкараха само 17 от 27 възможности. Не вървеше и стрелбата от тройката - 7 от 24. За сметка на това съперникът им вкара 17 от 20 наказателни удара.

Тайрън Бразелтън, Данило Тасич и Кийт Бенсън бяха в основата на успеха на Левски Лукойл. Бразелтън завърши с 20 точки, 5 борби и 6 асистенции. Тасич наниза 17 точки и добави 12 борби за поредния си дабъл-дабъл, а Бенсън вкара 16 точки. С по 12 точки се отличиха капитанът Чавдар Костов и Йордан Минчев.

Нико Карвачо, който преди началото на срещата получи приза си за Играч на месец Април в НБЛ, изигра силен мач за Рилски спортист и вкара 20 точки, 17 точки добави капитанът Златин Георгиев, а Тихомир Желев се отличи с 12. Макар и с контузия в игра се появи и Алекс Симеонов.

Обрат и драматична победа за Левски Лукойл във финал №1

Обрат и драматична победа за Левски Лукойл във финал №1

"Сините" взеха гостуването си на Рилски спортист