По време на мача от баскетболното първенство между Академик Бултекс и Ямбол ще се продава книга за историята на баскетбола в Пловдив. Двубоят е утре от 18:30 часа в зала "Колодрума".

Дий Бост пропуска следващите световни квалификации

Дий Бост пропуска следващите световни квалификации

От Химки са информирали БФБ, че не пускат натурализирания американец

"Пловдив - 105 години баскетболна слава" проследява зараждането, развитието и най-големите успехи на града ни в този спорт от 1913 година до наши дни. Авторът Васил Нейчев е едно от най-ярките имена на пловдивския баскетбол, майстор на спорта, единственият представител от провинцията в националния отбор през най-големите му успехи от края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век.

Книгата ще бъде изложена на щанда в залата и всеки желаещ ще може да я закупи. На почивката на мача пък ще бъде организирана традиционната игра с публиката, като най-добрите ще спечелят като награда няколко екземпляра на дигитален носител.

Междувременно вече е готова и паметната плоча в зала "Строител" на големия пловдивски деятел и треньор Тенчо Начев, спечелил 3 шампионски титли и общо 8 сребърни и бронзови медали с дамския тим на Марица.

Официалното откриване ще стане в неделя от 10:30 часа, като Васил Нейчев ще подари един екземпляр от книгата на съпругата на Тенчо Начев.