Националният отбор на Испания по баскетбол защити европейската си титла, след като във финала на турнира в Литва победи с 98:85 Франция.

Най-резултатен за първенците беше Хуан Карлос Наваро с 27 точки. Той дори беше определен за MVP на надпреварата и попадна в идеалната петица. В нея място намери и Пау Гасол, който приключи мача със 17 точки и 10 борби. Със същия актив завърши и Калдерон.

За французите с най-точен мерник беше звездата на отбора Тони Паркър с 26 точки и пет спечелени топки. В по-голямата част от двубоя иберийците контролираха събитията на полето, а в последната четвърт преднината им набъбна до 16 точки.

Петте минути до синалната сирена минаха в спокойно темпо и неточна стрелба в повечето случи от страна на "петлите". Утехата им все пак е, че те и Испания се класират директно за олимпийските игри догодина.

Освен Гасол и Наваро в идеалната петица място намериха още Тони Паркър, Боб Маккелъб от Македония и Андрей Кириленко от Русия. Именно "Сборная" спечели бронзовите медали след успех със 72:68 над македонците в "Жалгирис Арена" в Каунас.