Генералният мениджър на баскетболен клуб ЦСКА Емил Бояджиев Коен е загинал а автомобилна катастрофа, съобщи преди минути пресаташето на клуба Миляна Велева. Заедно с главния мениджър на тима смъртта е застигнала и президента на клуба Владимир Федяев, като двамата са били пасажери в автомобила BMW, който се сблъскал с автобус на шейсетина километра северно от град Рен.

Катастрофата е станала късно снощи, но имената на загиналите бяха съобщени едва днес. Коен е бил зад волана на колата в момента на удара и е настоял двамата спътници да тръгнат вечерта, за да избегнат високите температури през деня. Двамата са пътували за среща с представители на УЛЕБ във френския град Брест и след нея да се приберат в София.

Пострадали са 24-има от пътуващите с автобуса 45 пътници. Те са с наранявания от различна степен, но никой от тях не е с опасност за живота.

Според първите заключения на разследването българският шофьор на лекия автомобил е заспал зад волана и колата е навлязла в насрещното платно, за да се удари челно с автобуса с висока скорост. Катастрофата е станала при лек дъжд.

Коен бе и финансов благодетел на баскетболния ЦСКА и веднага се появиха спекулации за бъдещето на "червения" отбор.

Напомняме, че само преди 5 дни двамата оцеляха при друг подобен инцидент на френска земя. Тогава те се отърваха невредими, след като ТИР навлезе в тяхното платно при проливен дъжд и лоша видимост. Тогава колата им се превъртяла два пъти и спряла в двор на къща.

"В шок съм от новината! Цяла нощ не съм мигнал, след като научих какво се е случило. Вчера целия ден имах лошо предчувствие, тъй като с двамата имахме уговорка да се чуем още по обед. Телефоните им обаче не отговаряха, пратих им смс да ми звъннат, но обаждане така и не дойде, заяви за БНТ старши треньорът на мъжката гарнитура Росен Барчовски

- След този удар трябва да мине малко време, за да се осъзнаем, ще се съберем и ще обсъдим бъдещето на ЦСКА. Отборът обаче трябва да оцелее, аз ще се боря ЦСКА да го има, нищо конкретно обаче не мога да кажа сега".

Екипът на Топспорт изразява своето дълбоко съжаление на близките за трагичната гибел на Емил Коен!