Днес и утре ще се играят четвъртфиналите на Световното първенство по баскетбол в Китай. Пет отбора от Европа, 2 от Америка и 1 от Океания ще си оспорват титлата.

От 14:00 часа е интригуващият сблъсък Аржентина - Сърбия. И двата отбора са основни претенденти за трофея. Мнозина си спомнят финала игран между тях през 2002 в Индианаполис, когато западните ни съседи, които тогава бяха част от Югославия се наложиха след продължение. Победителят от срещата ще играе в петък на полуфинал или със САЩ, или с Франция.

Мартин Хорозов ще свири Германия - Канада на баскетболния Мондиал

Мартин Хорозов ще свири Германия - Канада на баскетболния Мондиал

Нарядът е поредното признание за българското съдийство

Два час по-късно Испания е абсолютен фаворит срещу Полша. Поляците имаха шанса да попаднат в потока на домакина Китай, когото победиха след продължение. На практика след един драматичен успех срещу Русия, те попаднаха в Топ 8, което може да се отчете като голям успех за тях.

Утре първият мач е между САЩ и Франция. От него може да излезе новия шампион. Американците са  фаворити, но са изключително уязвими поради липсата на обиграност на състава си.

Последни на площадката, утре от 16:00 часа,  ще излязат Австралия и Чехия. Представителите на държавата-континент са фаворити, но чехите вече изненадаха Бразилия и са способни на всякакви изненади. Все пак очакванията са вторият полуфинал в петък да е - Испания - Австралия.