Националът Дий Бост ще играе за България в следващите два квалификационнни мача за световното първенство в Китай. На 23 февруари "лъвовете" ще домакинстват на Чехия. На 25 е решителната среща във Финландия.

Левски Лукойл победи Рилски спортист със 73:72 като гост

Левски Лукойл измъкна драматичен успех в Самоков

"Сините" надвиха Рилски спортист с една точка

Бост не можа да участва в предишните две срещи, защото тогава беше играч на литовския Жалгирис, който имаше мачове в Евролигата. След това той премина във френския Страсбург, чието ръководство е дало "зелена светлина" за участието на българина в квалификациите.

За разлика от ноември Александър Везенков се очаква да пропусне мачовете на момчетата на Любомир Минчев. Най-добрият български баскетболист ще играе на 23 февруари в двубоя на Барселона срещу Реал Мадрид за Евролигата. Това прави шансовете му да пътува за Финландия минимални.

България има една победа и една загуба след първите срещи. Мачовете през февруари ще бъдат определящи с какъв актив националите ще преминат в следващата квалификационна фаза. Първите три отбора от всяка група продължават напред, като срещите по между им важат и в новите групи от по шест отбора.