Дамският баскетболен отбор на Берое спечели Адриатическата лига. Това е вторият български тим вдигнал в купата в региналния турнир, след като това беше сторено от ЦСКА през 2007 година.

Старозагорки записаха драматична победа над действащия шампион Будучност (Погорица) с 6-564. Българките контролираха мача, като в последните секунди показаха характер и устискаха минималната си преднина.  Черногорският тим вкара само 1 тройка от 17 опита, като именно стрелбата от далечно разстояние изневери на тима в ключовите моменти.

 

Бронзовите медали са за домакините от Цинкарна (Целе), които победиха Цървена Звезда (Белград) с 83-70.

 

На почивката Берое отново водеше с 38-28. Малко след паузата авансът на "зелените" достигна 15 точки. Будучност отвърна с 12 безответни точки. Негативната серия беше прекъсната от Милена Томова. Преди заключителния период отборът ѝ водеше с 50:46.

 

53 секунди преди сирената Николина Бабич изведе Будучност за първи път напред за 60-59. Кош на Саная Чонг отново върна водачеството на Берое след 18 секунди. Два успешни наказателни удара на Снежана Алексич увеличиха разликата на 3 точки. В оставащите 7 секунди Николина Джебо мислеше, че е вкарала тройка, но настъпи линията и намали преднината само на точка. Алексич вкара още два фаула за 65-62 две секунди преди края, а Николина Бабич стреля от тройката в опит да прати мача в продължение. Тя не успя да вкара, но бе фаулирана. Тя вкара два наказателни удара, но изпусна последния.

Най-резултатна беше Бриана Люис с 14 точки. Ана Почек добави 12 точки, а Снежана Алексич се отличи с 11 точки.

За Будучност Николина Бабич беше над всички с 23 точки.Николина Джебо, завърши с 11 точки.